The Open European Championship 2011

I weekenden d. 22. og 23. oktober er Danmark værtsland for The Open European Heelwork To Music and Freestyle Championships (OEC) og det tegner til at blive en stor begivenhed. Ca 80 ekvipager fra 12 forskellige lande mødes i Sorø Hallen på Vestsjælland og kæmper om titlerne Winner of the Open European Championship 2011 individuelt og for hold.

Der vil blive konkurreret i to discipliner. Lørdag står den på heelwork to music, hvor hunden hele tiden skal arbejde tæt på handleren i 10 nøje beskrevne heelwork positioner. De indledende runder og hold konkurrencen afholdes om formiddagen og om eftermiddagen vil den individuelle finale blive afgjort. Søndag er der Freestyle på programmet – der kan man forvente fantasifulde tricks, høje spring og distancearbejde. Også her er der holdkonkurrencer om formiddagen og finale om eftermiddagen.

At Heelwork To Music og Freestyle er for hunde af alle racer og størrelser vil i høj grad kunne opleves ved dette års OEC. Blandt deltagerne er en dobermann fra USA, en mops fra Sverige, en ruhåret gravhund fra Danmark, en cairn terrier fra Tyskland, en schnauzer fra Rusland, en bearded collie fra England, en corgi fra Finland og mange flere racer og også blandingshunde. Deltagerne er udvalgt af deres respektive kennel klubber eller freestyle organisationer, fordi de er de bedste i deres land inden for den disciplin de er tilmeldt.

En del rigtig spændende ekvipager er tilmeldt OEC. Fra Rusland kommer Catherine Myznikova med sin Golden Retriever Erzon. De har endnu aldrig konkurreret uden for Rusland, men når der har været udenlandske dommere i Rusland for at dømme, har denne ekvipage altid imponeret og overrasket med deres imponerende veludførte programmer. Det bliver spændende at se, hvordan Erzon tackler den lange rejse og de fremmede omgivelser og om vi kommer til at opleve ham fra hans bedste side. Tjekkiet har et lille bitte trumfkort med i ærmet – nemlig Vanda Gregorovás Chihuahua Enrisa Orlen, der er kendt for at arbejde med samme energi og sværhedsgrad som hundene af større racer. Tjekkiet er typisk en meget stærk freestyle nation og lille Enrisa Orlen vinder jævnligt den højeste klasse ved Tjekkiske konkurrencer, så hun kunne også gå helt til tops i Sorø.

Det engelske landshold bliver spændende at følge. Det består af en stribe Crufts vindere og også den individuelle HTM verdensmester Kath Hardman med Border Collie Stillmoor Lady in Red er med på holdet.

Det danske landshold består ved denne konkurrence af et mix af meget erfarne ekvipager og også en del landsholdsdebutanter. Emmy Marie Simonsen, der typisk har haft to hunde med på det danske hold, skal være dommer ved dette års OEC og har det har givet plads til nye ekvipager på vej op. Renate Gregersen med Cavalier King Charles Spaniel Bella og Sonja Ordell med blandingshunden Tyson er helt nye i landsholdssammenhæng, men vi har også mere garvede ekvipager på holdet og vi tror på, at vi har et rigtig stærkt hold, der kan opnå top placeringer.

Det danske landshold, HTM:
Renate Gregersen med Cavalier King Charles Spaniel Bella, Helle Larssen med Border Collie Littlethorn Avensis, Anja Christiansen med Border Collie Fæhunden’s Queeny Las og Sofie Eggert Hjort med Border Collie Fæhunden’s Quinzy Lad.

De danske landshold, Freestyle:
Jette Haastrup med Ruhåret Gravhund Precenta’s Addi, Sofie Eggert Hjort med Border Collie Fæhunden’s Quincy Lad, Sonja Ordell med blandingshund Tyson og Johanna Allanach med Kojima’s E-Physical Graffiti.

Dommere:
1. bedømmer: Emmy Marie Simonsen fra Danmark.
Øvrige bedømmere: Jackie Clarke fra England og Anja Magnusson Schüller fra Norge.

Tid og Sted:
Sorø Hallen, Ringstedvej 20, 4180 Sorø.
Indmarchen starter lørdag d. 22. oktober kl. 8.30 og derefter går konkurrencen igang.

Hallen er åben for publikum lørdag og søndag d. 22. og 23. oktober fra kl. 8.00. Vi forventer at være færdige kl. ca. 17 begge dage. Fri entre!

Kun hunde tilmeldt konkurrencen har adgang til hallen, men der er gode luftemuligheder lige rundt om hallen, hvis man vil have hunden med i bilen.

Yderligere information: http://oec2011.wordpress.com/

Download en presse-meddelelese om OEC her og send den til din lokale avis!

Dette indlæg blev udgivet i Arrangementer, Landshold og mesterskaber. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar