Artikel om Årets Hunde 2017

Artiklen om Årets Hunde 2017 er blevet beskåret og redigeret temmelig meget i DKKs medlemsblad Hunden. Den bringes her, i den form, som den oprindeligt havde. 

Årets Hunde 2017

Efter nogle regnfulde dage sidst på ugen, mødtes hunde entusiaster den første weekend i september til strålende solskin og et par skønne Hund i Fokus dage i Vejen. Lørdag d. 2. september stod der Heelwork To Music og Freestyle på programmet og der var meget på spil. Der blev kæmpet både om Hund i Fokus titler til vinderne af de officielle klasser og om de sidste points i kampen om at blive Årets Hund.

Der er 3 konkurrencer hvert år, hvor man kan samle points til titlen som Årets HTM Hund. I år blev disse konkurrencer afholdt i Hangar 17 på Mols i begyndelsen af april, i Roskilde i slutningen af april og altså ved Hund i Fokus stævnet i Vejen i september.

HTM kl. 1 og 2

Der var desværre ikke nogen ekvipager, der bestod HTM kl. 1 i Vejen. Derfor blev Årets HTM1 Hund afgjort ud fra points fra årets 2 første konkurrencer.

Årets HTM1 Hund 2017 blev Emmy Marie Simonsens border collie Hazyland My Preciouzzz (Gollum), der vandt HTM kl. 1 i både Hangar 17 og Roskilde, men som efterfølgende er rykket op i kl. 2, hvor de blev vinder af klassen i Vejen. Gollum opnåede dermed ikke blot at blive Årets Hund i klasse 1. Han fik også en Hund i Fokus titel med hjem i kl. 2 og han fik 5 points til kampen om Årets HTM kl. 2 Hund, hvilket var nok til også at bringe ham op som 2. vinder i konkurrencen om Årets Hund i denne klasse.

 

DSC_0007lille

Gollum

 

Sonja Ordell Johannessen med border collie Bluewyle Just A Squeeze (Lemon) er netop vendt hjem fra Europamesterskaberne, hvor de repræsenterede Danmark i Freestyle klassen, men Lemon har også fine resultater med fra HTM – nok til en placering som Årets Hund nr. 2 i kl. 1.

Der var tæt løb i kampen om Årets Hund nr. 3. i HTM kl. 1 idet to hunde havde opnået 3 points hver. Ved point-lighed kigger man på, hvem der har det højeste pointtal ved en af de 3 tællende konkurrencer. Det havde Anni Pedersen med sheltien Fæhunden’s Venice (Hilma). De havde oponået 23,97 points i Roskilde og kunne dermed kåres som Årets HTM1 Hund nr. 3. Jette Falk med Jack Russell Gizmo blev dermed henvist til 4. pladsen, lige uden for præmie-rækken, idet deres bedste resultat var 23,7 points fra konkurrencen i Hangar 17.

Årets Hund i HTM kl. 2 blev Maria Christensson med terrierblandingen Megan.

 

14102886_10154373978418847_2193094699844067459_o

Megan

 

Årets HTM Hund

I HTM klasse 3 var der 3 hunde, der for alvor var i spil til titlen om Årets Hund. Vinderne Helle Larssen med border collie Littlethorn Top Fuel (Jazz) var dog ret suveræne. De vandt med 14 points ud af 15 mulige. Jazz vandt også HTM kl. 3 i Vejen, så ud over Årets Hund titlen, kan hun nu også pryde sig med en Hund i Fokus titel. Helle og Jazz er lige vendt hjem fra Europamesterskaberne i Belgien, hvor de vakte opsigt med deres meget originale koreografi, hvor de bla. har en cykel som rekvisit. Jazz er i øvrigt mor til Hazyland My Preciouzzz, der blev Årets HTM Hund i kl. 1.

 

e

Jazz

 

Også Årets Hund nr. 2; Sidsel R. Lauridsen med border collie Germal Prada (Wave) og Årets Hund nr. 3; Liv Elmark med Ninihill’s On The Prowl Again (Mango) deltog i Europamesterskaberne – Wave endda med en flot individuel 4. plads som resultat. Det er nogle af Danmarks absolut bedste dog dancing hunde, som vi ser i denne klasse, så det er ikke helt tilfældigt, at de også er at finde i toppen når Årets Hund skal findes.

Liv og Mango kunne ud over en flot Årets Hund placering også fejre titlen som Dansk HTM Champion i Vejen. Mango opnåede nemlig sit 3. certifikat ved at placere sig som 3. vinder i HTM kl. 3.

Dramatisk afslutning på Årets Hund i Freestyle kl. 1

Freestyle kl. 1 var absolut årets mest dramatiske klasse. Der var tæt kamp om placeringerne som Årets Hund nr. 1 – 3 og det hele blev afgjort på dagen!

Vinder af freestyle kl. 1 i Vejen blev Anja Christiansen med border collie Bluewyle Just The Illusion (Magic). Magic opnåede dermed Hund i Fokus titlen, men da hun ikke tidligere har opnået points i klassen, var hun ikke i spil til en placering som Årets Hund.

På 2. pladsen kom Jette Haastrup med engelsk cocker spaniel Hunterfull Quest For Love, men lige som Magic, var det hendes første resultat i klassen, så hun kunne heller ikke blande sig i Årets Hund striden.

Det kunne 3. vinder Karina Green med rhodesian ridgeback Kuzonga’s Foenix derimod. De havde i forvejen 5 points med sig og med deres 3 points fra Vejen, endte de på 8 points.

4. vinder på dagen – Gitte Fischer med sheltie Lacewood The Star Trooper (Chip) – havde 6 points med sig inden Vejen, hvor de opnåede 2 points og dermed endte de også på 8 points.

Og det samme gjorde dagens 5. vinder Paul Lysholdt med border terrier Borderhouse Terranova (Max), der havde 7 points med sig inden Vejen og opnåede 1 points på dagen = 8 points.

Det var altså årets bedste resultat fra en af de 3 tællende konkurrencer, der blev afgørende og den afgørelse faldt ud til Gitte Fischer og Chips fordel. Deres bedste resultat kom fra Hangar 17, hvor de opnåede 25,2 points. Karina med Foenix fik 24,9 points som bedste resultat fra Roskilde og Paul med Max opnåede 24,77 points også i Roskilde.

Dermed kunne Gitte Fischer med Chip kåres som Årets FS1 Hund, tæt forfulgt af Karina Green med Foenix som 2. vinder og Paul Lysholt med Max på 3. pladsen. Mere spændende bliver det ikke.

 

DSC_0096

Chip

 

Freestyle kl. 2

I Freestyle kl. 2 var der ikke nær så meget spænding om 1. pladsen. Mia Rasmussen med labrador Molly havde 10 points med sig fra årets 2 første konkurrencer og der var ikke nogen, der kunne true dem. Molly blev suveræn vinder af titlen som Årets Freestyle kl. 2 Hund med 14 points.

2. vinder blev Sandie Højgaard Larsen med blandingshunden Rumle, der opnåede 6 points og på 3. pladsen kom Nina Bundgaard med australian shepherd Keep Smilings Hotter Than Hot Felip, der vandt klassen i Vejen og dermed også opnåede Hund i Fokus titlen for klassen.

 

DSC_0156lille

Molly

 

Årets Freestyle Hund

Lige som Freestyle kl. 2. så var Freestyle kl. 3 også afgjort inden konkurrencen i Vejen. Emmy Simonsen med border collie Littlethorn Feet Of Flames (Hero) havde 10 points med sig fra årets to første konkurrencer og nærmeste konkurrent, Kate Olsen med dansk svensk gårdhund Fremtidens Zonja, havde 4 points og kunne dermed ikke true deres vinderplacering.

Emmy og Hero valgte at træne i Vejen og Hero opnåede dermed ikke yderligere points. Trods dette blev han en sikker vinder af titlen Årets Freestyle Hund 2017. Emmy og Hero er dermed kvalificeret til den internationale freestyle finale på Crufts 2018.

 

DSC_0091lille

Hero

 

Jette Haastrup med gravhunden Precenta’s Addi vandt freestyle kl. 3 i Vejen og ud over Hund i Fokus titlen for klassen, så indbragte denne sejr dem også 5 points i kampen om Årets Hund titlen. Det bragte dem op på 8 points og ind på en 2. plads i konkurrencen.

3 Hunde havde 4 points i kampen om at bliver Årets Freestyle Hund nr. 3, så vi måtte igen ind og kigge på hvem der havde det højeste pointtal fra en af de tællende konkurrencer.

Johanna Allanach med border collie Kojima’s E-Physical Grafitti (Soda) trak det længste strå. De opnåede 25,6 points i Roskilde. Kate med Zonja opnåede 25,1 points i Hangar 17 og Stine Møller Hansen med border collie Panda opnåede 24,3 points i Vejen. Årets Freestyle Hund nr. 3 blev altså Johanna Allanach med Soda.

Færdighedsprøver og de uofficielle klasser

5 Hunde bestod færdighedsprøverne i Vejen. I klasse 1 var det alaskan malamute My Alaskan Bohemian Somersault (Camilla Brøgger), collie Kiva’s Eden Frosted Silver Shamrock (Tina Kjeldbjerg) og Bichon Havanais Calløe Pretty Bear’s Yasmine (Pia Thomsen). I klasse 2 bestod border collie Fæhunden’s Queeny Lass (Anja Christiansen) og puddel Ninihill’s On The Prowl Again (Liv Elmark).

Vinder af begynderklassen blev Helle Larssen med border collie Hazyland Speak Friend And Enter (Ex-it) og vinder af seniorklassen blev Emmy Simonsen med sheltie The Charmed Ones’ Biscuit in Blue.

Nye HTM dommere

Flg. nye HTM dommere modtog deres dommer autorisation efter deres dommereksamen i august-måned:

Mia Rasmussen
Camilla Kikkenborg
Annette Klink Dalgaard
Mette Andreassen
Linda Sørensen

Tillykke til Danmarks 5 nyeste HTM og Freestyle dommere.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s