Sådan udfylder du din pointseddel til færdighedsprøven

seddel2

Når du skal op til færdighedsprøve, så skal du selv printe din pointseddel og tage den med til konkurrencen. Det skal du, fordi der er en masse oplysninger på pointsedlen, som du skal tage stilling til og udfylde inden du kommer.

1. Du skal udfylde dit navn. Der skal stå både fornavn og efternavn, for at sikre, at det er den rigtig ekvipage, der får registreret det resultat, som I opnår.

2. Du skal skrive din hunds navn og her skal det være stambogsnavn eller det navn, som den er registreret med i DKK. Igen er dette for at sikre, at det er den rigtig hund, der får registreret resultatet. Det er ikke sikkert, at arrangørene kender din hunds kaldenavn.

3. Du skal skrive den dato hvor konkurrencen afholdes. Ikke dato for hvornår du udfylder sedlen.

4. I den lodrette række, som er markeret med ‘rækkefølge’, skal du notere i hvilken rækkefølge du ønsker at lave øvelserne. Det er helt op til dig. Du skal lave øvelserne i den rækkefølge, der passer dig og din hund bedst.

5. I den lodrette række, der der markeret med ‘udeladt øvelse’, skal du notere, om du ønsker at springe en øvelse over. Det har du altid lov til at gøre og det har ingen konsekvenser at gøre det. Ønsker du at springe en øvelse over, sætter du bare et kryds ud for den øvelse, som du ikke vil lave. Husk, at du kun kan vælge en øvelse fra.

6. Ud for den valgfrie øvelse, skal du beskrive hvad hunden skal gøre. Dette kan, som i dette eksempel, være meget ukompliceret, men det kan også være mere avancerede og komplekse øvelser og så må beskrivelsen naturligvis også være mere detaljeret.

I de højere klasser er der lidt mere at udfylde på pointsedlen, men principperne er de sammen.

titel

7. I den række, hvor du i kl. 1 blot skrev om du ville springe en øvelse over, så skal du i de øvrige klasser også notere, hvilke øvelser du vil linke sammen og i hvilken rækkefølge.

Desuden er der flere valgfrie øvelser eller øvelser med valgfri momenter i de højere klasser og for at give dommerne en chance for en fair bedømmelse, skal de selvfølgelig vide hvad det er for en øvelse de dømmer og derfor skal disse valgfrie øvelser/momenter beskrives på bagsiden af pointsedlen.

bagside

Ved denne prøve ville kæden af linkede tricks se ud som flg.:
Hunden drejer to gange rundt om sig selv højre om foran handleren, så går den mellem handlerens ben og drejer to gange rundt om sig selv venstre om bag handlerens ryg (twist øvelsen). Hunden bakker mellem handlerens ben (den valgfrie øvelse). Den står nu foran handleren med front mod handleren. Den skal nu i gang med øvelsen, hvor den arbejder med ryggen til handlere (den første af de øvelser, der er beskrevet på bagsiden), så den vender på kommando ryggen til handleren. Handleren begynder at gå baglæns og hunden bakker efter handleren. ‘Ryggen til handleren øvelsen’ slutter med, at hunden stopper og lægger sig ned – naturligvis på handlerens signal. Den sidste af de linkede øvelser er positionsarbejde, hvor handleren på bagsiden af pointsedlen har beskrevet, at hunden skal dække snuden med poten.

Fordi disse øvelser er de linkede øvelser, skal de laves uden pause eller stop mellem øvelserne. De skal kædes sammen til en lille serie.

Denne handler har valgt at lægge de linkede øvelser først i prøven, men det er ikke noget krav. Det er helt op til handleren, hvilke øvelser, der skal indgå i serien og hvornår i prøven serien skal ligge – det er derfor det er vigtigt både at notere både i den første og den anden kolonne (‘Rækkefølge’ og ‘Kædede øvelser’) hvordan øvelserne skal ligge i forhold til hinanden.

Når du beskriver øvelserne på bagsiden af pointsedlen, så sørg for at gøre tydeligt opmærksom på, hvilken øvelse det er du beskriver, således at dommeren ikke er i tvivl om hvad han/hun dømmer hvornår. Øvelsens navn skal altså stå som overskrift inden øvelsen beskrives.

Det kan virke lidt besværligt, at man skal udfylde og planlægge så meget på forhånd, men det er prisen for at have så meget frihed i prøven og det mener vi er en god ting, for det er det der sikre, at alle hunde uanset race, kropsbygning og temperament kan være med.

Dette indlæg blev udgivet i Færdighedsprøve. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s